• Vereniging

K.V. Activitas is ontstaan nadat in 1968 door de oud-voorzitter van de GUKB (Goois-Utrechtse Korfbalbond) een aantal korfbalverenigingen in de Betuwe werden opgericht.

In maart 1968 werden de eerste contacten gelegd voor het oprichten van een korfbalvereniging in Maurik. Naar aanleiding van deze contacten werd er op 13 mei 1968 een demonstratiewedstrijd gespeeld en een promotiefilm over korfbal getoond. ’s Avonds werd een oprichtingsvergadering gehouden. K.V. Activitas werd ‘geboren’ en er werd direct een bestuur gekozen.

Tijdens deze eerste vergadering werd de naam Activitas gekozen en onze clubkleuren, zwart en geel.

Activitas kreeg van de GUKB twee korven en twee palen. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Gelria, inmiddels bekend als K.V. Kesteren, op een stuk braakliggend terrein daar waar nu nog de Kersentuin staat. De eerste trainingen werden gegeven door Martin de Jong.

Pas na 11 jaar kreeg Activitas haar eigen clubgebouw aan de Homoetsestraat in Maurik. In april 2012 werd het nieuwe clubgebouw op het Sportpark in gebruik genomen. Na een moeilijk jaar voor de vereniging met o.a. het afbranden van de oude accommodatie waar nog alle administratie en spelerskaarten stonden, een nieuw en fris begin.

Van de leden van het eerste uur zijn overigens 4 personen nog steeds lid.