• Sporthal Lignum

  Eerste paal voor sporthal Lignum

   

   

  Vanochtend 11 november 2021 mochten wethouder Karl Maier en Anita de Vree (bedenker van de naam Lignum) de eerste paal slaan voor de nieuwe sporthal. In 10 maanden zal de multifunctionele sporthal klaar zijn. Op tijd voor het schooljaar en sportseizoen 2022-2023. Scholen en verenigingen kunnen er vanaf dan ook gebruik van maken.

   

  Nieuwe impuls geven

  Voor de Burense basisscholen en sportverenigingen is de bouw van de sporthal een langgekoesterde wens. Na 10 jaar wachten kunnen zij het nieuwe schooljaar gebruikmaken van deze nieuwe sportaccommodatie. Momenteel wordt begonnen met de aanleg van een fietspad. Zo kunnen leerlingen in de toekomst veilig de oversteek maken van de brede school naar het sportpark. Wethouder Karl Maier: “De nieuwe sporthal biedt kansen om nog meer in te zetten op sport, beweging en een gezonde levensstijl. Vanuit het sport – en beweegakkoord zetten we hier al volop op in. Maar door verschillende sportfaciliteiten onder een dak aan te bieden, kunnen we onze krachten bundelen”.

   

  Betekenis Lignum

  De nieuwe sporthal in Maurik krijgt de naam 'Lignum'. Anita de Vree uit Ingen bedacht de naam. Lignum is de Latijnse vertaling van fruitboom en het staat voor groei, bloei en gezondheid. In 2018 won ze daarmee de prijsvraag die de gemeente had uitgeschreven. Anita de Vree: “Ik heb er even op moeten wachten, maar ik ben blij dat ik vandaag alsnog de eerste paal mocht slaan samen met de wethouder”.